Codedag brugklas
Bericht geplaatst op: 6-10-2016

Programmeren en coderen in de brugklas

 

Wat is de wereld zonder internet, smartphones, tablets en pc’s? We kunnen ons daar bijna niets meer bij voorstellen. Maar wat weten we eigenlijk van wat er, letterlijk, achter de schermen gebeurt? Weinig tot niets.

Daarom gaan de brugklassen op vrijdagochtend 14 oktober, in het kader van de codeweek, kennismaken met onderwerpen als het tweetallig stelsel, beveiliging van berichten en het sorteren van berichten. Dat gaat plaatsvinden tijdens de eerste 3 blokken, in het atrium en in de klas. In het atrium vindt een gezamenlijke voorstelling plaats die met optredens en met hulp van de leerlingen wordt gedaan. Vervolgens gaan de leerlingen in de klas onder leiding van een docent aan de slag met coderen en programmeren. Zelf ontdekken wat er allemaal kan met een computer, zonder dat daar een computer voor nodig is!


De codeweek is een EU-initiatief uit 2013 van voormalig vicepresident van de Europese Commissie, Neelie Kroes en haar ‘Young Advisors’. Door middel van de codeweek willen zij iedereen kennis laten maken met de wereld van code. Programmeren is de vaardigheid van de toekomst: het bevordert creativiteit, leert je samenwerken met mensen over de hele wereld en laat je communiceren in een universele taal! De Europese codeweek vindt plaats van 15 t/m 23 oktober op locaties door heel Europa. (bron: www.codeweek.nl)

 

We maken onze leerlingen enthousiast tijdens onze codedag voor het programmeren. In plaats van spellen spelen (wat ook leerzaam kan zijn) kunnen zij ook zelf computerspellen maken.


Hieronder staat het schema met daarbij aangetekend in welke ruimte de leerlingen verwacht worden en de begeleidende docent.

 

1e uur

2e uur

3e uur

B1a/T1a

 

STA E04 -> Atrium

BAK B04 -> coderen

B1b

VIS B03 -> Atrium

PIJ E03 -> coderen

 

B1c

BAA B20 -> Atrium

ASJ A01 -> coderen

 

B1d

 

BRN D10 -> Atrium

TIB A15 -> coderen

B1e

WEH C12 -> Atrium

BAC C17 -> coderen

 

B1f

 

KER E03 -> Atrium

BAC C17 -> coderen

T1b

ADW C15 -> Atrium

PUA A24 -> coderen

 

T1c

 

BAK B04 -> Atrium

IER A22 -> coderen

T1d

 

VIS B03 -> Atrium

BAA B20 -> coderen

T1e

SLA E04 -> Atrium

TAN A21 -> coderen

 
Terug