First Tech Challenge
Bericht geplaatst op: 6-10-2016

Robot-teams van het Newmancollege zeer succesvol bij FTC Open Dutch Championship.


 


Op zaterdag 28 maart was het Newmancollege met 4 teams met hun robot vertegenwoordigd bij the FTC Open Dutch Championship in het gebouw van DutchAero in Eindhoven. Dit is het grootste FTC (First Tech Challenge) toernooi in Europa; een robotwedstrijd voor jongeren van 12 t/m 18 jaar.
Er deden in totaal 48 teams mee uit 10 verschillende landen (USA, Rusland,Duitsland, Italië, Saoedi Arabië, Montenegro, UK, Spanje, Roemenië en Nederland).

Van het Newmancollege won één team de Inspire Award. Die geeft toegang tot de World Championship in St. Louis, USA, van 22 t/m 25 april 2015. Deze award krijgt het team dat volgens de jury het best zichtbaar maakt waar het FTC-programma voor staat. Dat betekent dat er gekeken wordt naar teamspirit, presentaties voor de jury, het Engeneering Notebook, zichtbaarheid en behulpzaamheid voor andere teams en de ontwikkelde robot.

Een tweede team van het Newmancollege is op dit toernooi met de behaalde wedstrijdpunten derde geworden. Dit was het beste Nederlandse team. Roemenië werd eerste en tweede. Een grote prestatie voor onze leerlingen maar helaas geen toegang tot de wereldkampioenschappen.

Vanaf september hebben leerlingen in hun vrije tijd op school aan een snelle en intelligente robot gebouwd, die het in een wedstrijd op moest nemen tegen de verschillende tegenstanders. De robots hebben verschillende functies: ze moeten snel en precies bewegen, een helling op kunnen rijden en ballen van verschillend formaat op kunnen rapen om die vervolgens in mobiele cilinders te plaatsen.


De FTC is onderdeel van First (www.usfirst.org). Hieronder valt ook de meer bekende FirstLego League (FLL). De missie van First is jongeren te inspireren om een leidende rol te gaan spelen in technologie en wetenschap. Dit gebeurt door mentor-gestuurde programma’s, zoals de FLL en de FTC, die meehelpen bij het ontwikkelen van wetenschappelijke, technische vaardigheden en constructievaardigheden. Daarnaast stimuleert het innovatief denken en draagt het bij aan de ontwikkeling van zelfvertrouwen, communicatie en leiderschap.


Terug