de FTC-teams van het Newmancollege
Bericht geplaatst op: 13-2-2017

Al een aantal jaren zijn groepen leerlingen van het Newmancollege op de vrijdagmiddag bezig met robotica. Zij bouwen en programmeren robots voor de FTC. Dit is een wedstrijd die wordt uitgeschreven door een Amerikaanse organisatie: First (www.usfirst.com). Van deze organisatie komt ook de meer bekende First Lego League. 
Over de hele wereld zijn leerlingen via deze organisatie enthousiast gemaakt voor techniek. Naast het bouwen en programmeren van een robot moeten ze documenteren in een engeneering notebook, netwerken, sponsorgeld binnenhalen, actief andere leerlingen enthousiasmeren, contact zoeken en communiceren met andere teams uit de hele wereld, andere teams uit Nederland uitnodigen voor vriendschappelijke wedstrijden en nog veel meer. De doelstelling van First is dan ook veel meer dan alleen bouwen en programmeren.
Ook dit jaar hebben we twee teams die zich graag via hun eigen website willen voorstellen. Ze hebben voor dit jaar al een eerste mijlpaal bereikt: team Space mag naar de FTC World Championship in St. Louis, USA. Zij hebben hiervoor een pitch moeten maken en deze kunt u hier vinden. Team H.I.G.H. is uitgenodigd voor en Europese wedstrijd in Aviano, Italië. Ook zij hebben een pitch gemaakt.

Hallo allemaal!

Wij zijn FTC Team Space! Wij doen mee aan een robotwedstrijd genaamd FIRST Tech challenge. In deze competitie moeten we onze eigen robot bouwen, programmeren en financieren. Uiteindelijk moet de robot een aantal opdrachten kunnen uitvoeren. De hele game kunt u vinden op: https://youtu.be/g1KS0kN0R-E 
Dit jaar hebben we ons gekwalificeerd om naar de wereldfinales in St. Louis (VS) te gaan. We werken altijd op vrijdagmiddag aan onze robot in het O&O-lokaal. Samen met het andere team HIGH zijn we niet alleen maar aan het werken, maar hebben we ook veel plezier. Natuurlijk mag je altijd binnenlopen om te kijken wat we allemaal doen!

Beide teams hebben een facebookpagina waar de voortgang bekeken kan worden. Voor team H.I.G.H. vindt u die hier. 

Deze pagina zal regelmatig worden bijgewerkt met links en aankondigingen van beide teams, dus kijk regelmatig op deze pagina om op de hoogte te blijven!

   
 

 


Terug