Leerlingen Newmancollege winnaars Jeugd en Politiek
Bericht geplaatst op: 20-4-2017

Tijdens de slotbijeenkomst van het 5 VWO-project Jeugd en Politiek op donderdagmiddag hebben leerlingen van het Newmancollege gewonnen met hun projectvoorstel voor eenzame ouderen.

De opdracht was om met een groep van zeven of acht leerlingen een projectvoorstel te maken in het thema ‘eenzaamheid onder ouderen’. Het winnende team krijgt van de gemeenteraad vijfduizend euro om het project uit te voeren.

Tessel Haagen is een van de leerlingen die heeft gewonnen, met hun project ‘Breda Verbonden’. “Wij willen twee oudere koppelen en ze met elkaar in contact laten komen met brieven, mailtjes of via de telefoon. De oudere worden gematcht op basis van interesses. Hiermee hopen wij dat ze ooit elkaar ontmoeten voor een goed gesprek of eventuele vriendschap. Met dit voorstel willen wij de eenzaamheid verminderen”, aldus Tessel.

Ook gingen leerlingen tijdens de slotbijeenkomst met elkaar in debat. Uiteindelijk mocht het debatteam van De Nassau zich winnaar noemen. Aan het VWO-project deden 43 leerlingen mee van de scholen: het Stedelijk Gymnasium, het Onze Lieve Vrouwelyceum, Graaf Engelbrechtcollege, Markenhage en de winnende scholen: De Nassau en het Newmancollege.

Het project Jeugd & Politiek is een initiatief van de gemeenteraad van Breda en bestaat inmiddels negen jaar.

bron: Breda Vandaag

   Terug