Design & Multimedia

Hoe zit het met je fantasie? Krijg je wel eens te horen dat je daar veel van hebt en dat je zulke mooie dingen kunt bedenken? Hoe fanatiek ben je? Kun je geen moment je pen stilhouden en ben je steeds maar weer jezelf aan het verbeteren op het gebied van tekenen en/of schilderen?

Masterchief, Mario, Sonic, deze videogame characters zijn niet meer weg te denken. Toch zijn ze ooit bedacht door iemand. Misschien wel iemand zoals jij? Ben je zelf wel eens bezig geweest met het verzinnen van nieuwe (game) helden?

Of heb je al eens gewerkt met een foto- of filmcamera en wil je nou eindelijk eens een echte film maken? Misschien ben je wel heel handig met de computer en heb je al eens zelf een interactieve website gebouwd? Wat komt daar allemaal bij kijken?

Of wat dacht je bijvoorbeeld van het zelf schrijven van muziek en soundeffects voor onder een film? Natuurlijk krijg je op elke middelbare school teken- en muziekles en misschien nog andere creatieve vakken. Op het Newmancollege begonnen we in september 2010 met een speciaal vak: Design & Multimedia. Lijkt je dit wat? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Het atelier uur

Het vak Design & Multimedia biedt naast de les zelf, ook de mogelijkheid voor leerlingen om gebruik te maken van een atelier uur. Leerlingen kunnen gebruik maken van de programma’s en faciliteiten die gebruikt worden tijdens de lessen. De programmatuur, maar ook de geluidsstudio’s, de green room, keyboards en andere materialen mogen in dat uur worden gebruikt. Tijdens een atelier uur kun je ook lekker repeteren met bijv. een bandje dat je hebt gevormd, met andere leerlingen oefenen voor het Newman Star Event, of jezelf verder ontwikkelen binnen Design & Multimedia.

Om een atelier uur te volgen schrijft een leerling zich vooraf in voor een bepaalde dag. Elke opdracht heeft een deadline en het is niet verstandig om te wachten tot het laatste moment, het is slim om tussentijds een atelier uur te volgen. Zij leren op deze manier ook hun werk goed te verdelen en in te plannen.

Er is elke dag een atelier uur vanaf 15.05 uur tot 16.25 uur, op vrijdag vanaf 14:05. Op drie van deze dagen in de week is er begeleiding aanwezig en kunnen leerlingen vragen stellen. De andere twee dagen is er toezicht en werken zij zelfstandig. Als ouder/verzorger hoeft u dus absoluut niet, deze vaak kostbare programmatuur, aan te schaffen. Er is voldoende tijd op school om aan de opdrachten te werken.

Leerlingen kunnen vijf dagen van de week gebruik maken van deze service op ons leerplein.